Page 1 of 1

Importeren JDM only auto in Belgie

Posted: 02 Mar 2016, 15:30
by Masacur
Hallo,

Goedendag,

Ik zou graag een Honda S660 mee terug naar Belgie willen nemen als verhuisgoed en hier in willen schrijven. Ik heb het volgende topic al gelezen:
http://www.autoforum.be/showthread.php? ... apan-)-Hoe,
maar ik had nog enkele vragen. Ik weet dat het forum niet echt actief is maar ik dacht ik kan het altijd proberen. Hopelijk heeft er iemand een antwoord.

De vragen die ik momenteel heb:
- Het licht "ombouwen", kan ik dat gewoon af laten stellen bij een specialist aangezien er geen LHD lichten bestaan voor S660?
- Ik kan gewoon naar de homologatiekeuring (wel goed voorbereid met alle documentatie). Als er na de keuring nog specifieke vragen zijn krijg een brief met daarin de vragen. Dit kan ik dan met Honda Belgie opnemen?
- Als er attesten zijn die Honda Belgie niet kan leveren, valt dit dan op een andere manier op te lossen of zit ik met een auto die ik nooit kan inschrijven in Belgie?


Bedankt!

Posted: 21 Mar 2016, 18:47
by Patrick
verlichting ombouwen wil zeggen dat de units aangepast moeten worden. als je bijvoorbeeld op een vlakke muur schijnt met een LHD auto tekent de bovenkant van het lichtbeeld zich ongeveer zo: __/ __/

bij een RHD auto is dat precies anders om dus ongeveer zo: \__ \__

in Nederland mag dit lichtbeeld ook ____ worden zodat de tegenliggers niet worden verblind.

de andere 2 vragen kan ik helaas niet beantwoorden aangezien ik geen ervaring heb met belgische keuringen.